The Suspect - 용의자
2015. február 02. írta: esztokam

The Suspect - 용의자

Van egy jól hangzó történetünk. Az egykori észak-koreai szuperügynök délre disszidál, ahol azon igyekszik, hogy bosszút álljon a felesége és kislánya gyilkosán. Ezek után megvádolják, természetesen tévesen, egy vállalat igazgatójának meggyilkolásával, tehát menekülnie kell. Nem csak a hatóságok üldözik, hanem a valódi elkövetők is, hiszen ő az ideális bűnbak.

Ebből, elméletileg lehetne jó akciófilmet forgatni, nem? Valamiért mégsem érzem úgy, hogy Won Sin-yeon sikerrel járt. Talán mert 2013-ban ez volt már a negyedik akció/kémfilm (The Berlin File, Secretly Greatly, Commitment), ami északi ügynökök küldetéseit mutatta be és a történet minden egyes alkalommal gyengébb lett. A Suspect esetében nagyon lassan derül ki, mire megy ki a játék, főként Ji Dong-cheol (Gong Yoo) visszaemlékezéseiből tudjuk meg, hogyan hagyta cserben őt Észak-Korea és hogyan bukkant rá családja maradványaira. De hogy közben se unatkozzon a néző két óra tömény akciót kapunk. Megemészteni is alig lehet a látványt. Értem én, hogy akció és rohanunk, de miért kell minden pillanatban remegnie annak a kamerának? Mindig, még a NSIA irodájában is, mikor minden jelenetben szereplő személy ül. Mintha hulllámvasúton ülnénk, kis adagban szuper, de ha túlzásba visszük csak hányingerünk lesz és a két óra kicsit túlzásnak tűnik. A másik dolog, amitől a rendező egyszerűen képtelen lemondani, az a közeli felvétel. A szereplőkből időnként nem is látunk mást, csak a kezüket, szemüket, lábukat, de egész alakos felvételek szinte teljesen kimaradtak. Szóval ha mással nem, azzal biztos elszórakozhatunk, hogy rájöjjünk, egész pontosan mi történik.

Bár azt is hozzá kell tennem, hogy amilyen látványosak az akciójelenetek, annyira hihetetlenek is. Csak hogy egy párat említsek, Ji pusztán akaraterejének köszönhetően kiszabadul, miután hátrakötött kézzel felakasztották. A másik, ami kissé kiverte a biztosítékot, valójában jelenetek sorozata, vagy egy nagyon hosszú jelenet, amikor is Jit a szöuli rendőrség és a titkosszolgálat, valamint a rosszfiúk egyszerre üldözik. Ez barátok közt is legalább 30-40 embert tesz ki. Ji mégis megmenekül. A féltucat autóból álló blokádot például úgy töri át, hogy a saját kocsijával nekik tol egy másik járművet. Persze a karosszéria minden karcolástól mentes, biztos Tafttal kezelték le...

Persze, ha valaki a tömény akciót és a hallgatag főhőst szereti, annak ez a mozi biztos kellemes kikapcsolódás lesz egy alkalommal. Kevdcsinálónak, pedig itt az előzetes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koreaimozgokep.blog.hu/api/trackback/id/tr847123913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása